Nordea-fonden støtter biodiversitetsprojekt i Egelundparken med 1 mio. kr.

Foto: Albertslund Kommune.
dato

Nordea-fonden støtter et naturgenopretningsprojekt i Egelundparken med 1 mio. kr.

Albertslund Kommune har modtaget en betydelig støtte fra Nordea-fonden til et ambitiøst naturgenopretningsprojekt i Egelundparken. Projektet, der omfatter et område på 75 hektar, har til formål at fremme biodiversiteten ved at indhegne området og udsætte 25-30 Galloway-kvæg.

Biolog Jacob Ruskov-Nielsen fra Albertslund Kommune forklarer, at projektet udføres i tæt samarbejde med Høje-Taastrup Kommune og Naturgruppen fra Albertslund. Målet er at forbedre biodiversiteten i området gennem kvægets græsning, tramp, skrab og møg, hvilket vil skabe bedre betingelser for forskellige plante- og dyrearter.

Kvæget vil gå ude hele året og udelukkende leve af naturlige planter. For at sikre dyrenes trivsel vil Toftegårdens personale og dyrlæger overvåge dem regelmæssigt. Albertslunds borgere, der ønsker at besøge området, er mere end velkomne, dog skal hunde holdes i snor af hensyn til dyrene.

Borgmester Steen Christiansen ser positivt på projektet og anerkender det som en del af budgetaftalen for 2024. Han understreger, at initiativet er et vigtigt skridt i retning af at forbedre kommunens naturressourcer og skabe en mere bæredygtig fremtid for områdets biodiversitet.

Projektet i Egelundparken forventes at være færdigt i begyndelsen af 2025, hvor der planlægges en officiel åbning. Indtil da kan borgerne glæde sig til at følge udviklingen og de positive forandringer, der sker i parken.

https://albertslund.dk/nyheder/2023-24/nordea-fonden-stoetter-biodiversiteten-i-albertslund

Kilde: Albertslund Kommune