Københavns Vestegns Politi: Nyt fra Albertslund - fredag den 10. juli


Albertslund er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Knallertaktion i Albertslund og Glostrup
Torsdag den 9. juli kørte færdsels- og lokalbetjente koordinerede aktioner mod ulovlige knallerter i Albertslund og Glostrup efter henvendelser fra borgere. En række knallerter blev standset og kontrolleret ved aktionen, og flere fik en dyr hilsen med hjem af politiet.

 

I Glostrup afslørede politiets rullefelt fire knallerter med konstruktive ændringer til at køre for hurtigt. Fordi det var første slap de hver med en bøde 2.000 kr. – næste gang tager politiet knallerten. Alle fire fik desuden 1.000 kr. i bøde for manglende forsikring. To kørte med passagerer – det koster yderligere 1.000 kr. i bøde – og to kørte uden hjelm, hvilket også udløser en bøde på 1.000 kr. En af knalleristerne blev anholdt og kørt til blodprøve på mistanke om narkokørsel – viser blodprøven for meget narko, er bøden 2.000 kr. i førstegangstilfælde plus frakendelse af førerretten til knallert.

 

Alle førere risikerer nu desuden at få udsat muligheden for at tage kørekort til bil.
Føreren af stor knallert 45 måtte trække hjem med en stor bøde i baglommen. Det viste sig, at han ikke havde kørekort, hvilket udløser en bøde på 7.000 kr., og at han kørte uden hjem og forsikring, hvilket kostede ham 2.000 kr. oveni. 

 

I Albertslund tog færdselspolitiet et hjemmelavet tohjulet knallertlignende køretøj med ind til nærmere undersøgelse. Der var tale om et løbehjul påsat sæde og benzinmotor uden forsikring kørt af en fører uden førerret. Nu skal en bilinspektør afklare, hvad køretøjet kan sammenlignes med, og derefter kan færdselspolitiet tage stilling til de strafferetlige konsekvenser.

Flere tyverier fra biler i Rødovre
Onsdag den 8. og torsdag den 9. juli indgik en række anmeldelser om forudgående tyverier fra biler i området ved Hendriksholms Boulevard, Roskildevej og Tårnvej. Typisk var en rude knust og effekter stjålet fra kabinen. Københavns Vestegns Politi efterforsker tyverierne og hører gerne fra vidner, som har bemærket noget mistænkeligt – ring på telefon 4386 1448 døgnet rundt.

Københavns Vestegns Politi opfordrer til, at bilejerne gør det svært for tyve:  

Undgå tyveri fra bilen
1. Gør det svært for tyven: Luk og lås altid alle døre, vinduer og soltag
2. Frist ikke tyven: Fjern mobiltelefon, GPS-enhed og øvrige værdigenstande, når du forlader bilen
3. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
4. Skræm tyven væk: Overvej bilalarm eller låsebolte på fælge 

Brand slukket i bil i Bagsværd    
Onsdag den 8. juli kl. 02.29 indgik melding om ildløs i en bil på Værebrovej. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor en brand i en VW Polo blev slukket. Ingen skader på andre genstande. Københavns Vestegns Politi undersøger nu årsagen til brandens opståen.

 

Straksbøde til udenlandsk butikstyv i Søborg
Torsdag den 9. juli kl. 17.08 anmeldte et byggemarked på Turbinevej, at man tilbageholdt en udenlandsk mand efter tyveri i forretningen. En politipatrulje kørte frem og konstaterede, at en 31-årig litauisk mand var pågrebet af en butiksdetektiv efter at have passeret kasselinjen med en ubetalt sømpistol til 1.370 kr. Mistænkte blev anholdt, kørt til Albertslund Politigård og afhørt, hvorefter sagen blev afgjort på stedet med en bøde på i alt 2.500 kr. 

Ukrudtsbrænder medførte brand bag husfacade i Glostrup
Torsdag den 9. juli kl. 13.57 indgik melding om brand i en bygning på Erhvervsvej. Politi og brandvæsen kørte frem, hvor det viste sig, at arbejde med en ukrudtsbrænder forårsagede brand i beklædning bag husets metalfacade. Branden blev slukket og dele af metalfacaden afmonteret for at efterslukke.

Vær varsom med ild
Københavns Vestegns Politi opfordrer borgerne til at være varsomme med ukrudtsbrændere, bål, grill mv. i sommervarmen. Sørg for, gløder er ordentligt slukkede, og der ikke er brandbart materiale i nærheden. Beredskabsstyrelsen giver følgende gode råd til brandsikker brug af ukrudtsbrænder:

Før du går i gang
Undgå brug af brænderen i tørkeperioder og i blæsevejr. 
Svits kun ukrudtet, når planterne og omgivelserne er fugtige. 
Vand evt. området. 
Sørg for at have brandslukningsudstyr i nærheden. Det kan være 
en fyldt vandkande, en spand, en vandsprøjte eller en pulverslukker.
Beredskabsstyrelsens råd om ukrudtsbrændere: https://brs.dk/forebyggelse/brand/kampagner/brandsikkerbolig/Pages/ukrudtsbraender.aspx

Mød lokalpolitiet i Høje Gladsaxe hver mandag
Husk at dine lokale betjente er fast til stede i Høje Gladsaxe hver mandag hele sommeren for at møde dig. De ruller en mobil politistation ind ved ’den runde’ mellem klokken 14 og 17, og holder igen fra klokken 18 til 21 et andet sted i kvarteret. Kend dem på de blå skjorter og kom forbi, fortæl om dine oplevelser i området eller bare hils på. 

Lokalpoliti Høje Gladsaxe

 

Sigtet for kørsel uden førerret i Ballerup
Torsdag den 9. juli kl. 16.52 blev en bil standset på Ballerup Byvej. Det viste sig, at føreren af bilen, en 35-årig mand, ikke havde generhvervet sin førerret. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Ejeren af bilen blev sigtet for at have overladt køretøjet til den 35-årige. Begge erkendte forholdene i øjeblikket. 

Anholdt for at køre narkokørsel i Glostrup
Torsdag den 9. juli kl. 01.02 blev en patrulje opmærksom på en bil, der kørte usikkert ad Frederikssundsmotorvejen. Bilen blev bragt til standsning lige før afkørslen til Ejby. Føreren af bilen, en 20-årig mand, blev skønnet påvirket, hvilket en narkometertest bekræftede. Han blev sigtet og anholdt for narkokørsel, hvilket han erkendte i øjeblikket. 

To mænd efterlyses i forbindelse med indbrud 
Købehavns Vestegns Politi efterforsker en række indbrud i Hvidovre og Brøndby, og efterlyser i den forbindelse to mænd, der mistænkes for at stå bag. De er muligvis på cykel eller er gående til gerningsstederne. De to mænd beskrives således:

A: Mand, Vesteuropæisk af udseende, 17-28 år, 180-195 cm. Han er almindelig af bygning, mørkt hår og var iført mørk jakke, mørk hættetrøje, mørke bukser, sorte kondisko med hvid sål samt et ur på venstre hånd. 

B: Mand, Vesteuropæisk af udseende, 17-28 år, 170-180 cm. Han er almindelig af bygning, mørkt hår og var iført dunjakke, mørk hættetrøje, mørke bukser, sorte kondisko med hvid kant bagpå og en mørk rygsæk med Adidas logo. 

De er blevet set på Avedøregårdsvej i Hvidovre den 26. juni og på Sædemarksvej i Brøndby den 8. juli. 

Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

Anholdt for narkokørsel i Rødovre
Onsdag den 8. juli kl. 17.26 blev en bil bragt til standsning på Valhøjs Allé i Rødovre. Føreren af bilen, en 30-årig mand, blev skønnet påvirket, hvilket en narkometer-test bekræftede. Han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Derudover viste det sig også, at han var frakendt førerretten, så han blev også sigtet for kørsel uden førerret. Han erkendte forholdene i øjeblikket. Ejeren af bilen blev sigtet for at have overladt køretøjet til den 30-årige. 

 

 
Kilde: Københavns Vestegns Politi
Flere artikler