Albertslund tager hul på ny byudvikling med respekt for historien

Foto: Albertslund Kommune.
dato

Albertslund Kommune ser fremad mod en ny æra med byudvikling og historisk bevidsthed.

Virksomhederne i Albertslund Kommune deltager flere gange om året i morgenbriefinger, hvor de får mulighed for at netværke og blive orienteret om lokale initiativer. Senest, den 11. juni, blev virksomhederne inviteret til en historisk rundvisning i Vridsløselille Fængsel.

Vridsløselille Statsfængsel er et historisk vartegn for både Albertslund og fans af Olsen Banden. Det blev bygget i 1800-tallet og indviet i 1859 som et 'Forbedringshus på Vridsløselille Mark'. Fængslet er omgivet af en høj mur og dækker et areal på 30.000 m².

Området omkring det tidligere fængsel skal nu omdannes fra en lukket institution til en åben bydel, kendt som Vridsløse. Udvikler A. Enggaard præsenterede både historiske højdepunkter og fremtidige planer for at byudviklingen. Målet er at skabe rum for mange nye borgere i Albertslund.

Arrangementet bød også på morgenmad og networking. Morgenmaden blev serveret hos bryggeriet Slowburn, som er en arbejder-ejet, kooperativt ølbryggeri, beliggende i fængslet.

Den kommende bydel Vridsløse skal blive en grøn og levende del af Albertslund. Interesserede kan finde yderligere information på vridsløse.dk.

Albertslund har mange gode rammer for børn, kunst og kultur samt stærke fællesskaber. Flere indbyggere deler deres begejstring på vildmed.albertslund.dk, hvor man kan læse om de mange positive aspekter af at bo i kommunen.

https://albertslund.dk/nyheder/2023-24/virksomheder-i-faengsel

Kilde: Albertslund Kommune