Albertslund Kommune tager kampen op mod spritkørsel med nye vejskilte

Foto: Albertslund Kommune.
dato

Albertslund Kommune til kamp mod spritkørsel i sommerens sociale arrangementer ved at opsætte skilte langs vejene med spørgsmålet: "Klar til et pust?" for at forebygge spritkørsel.

I de næste uger vil man langs vejene i Albertslund Kommune se skilte med spørgsmålet: "Klar til et pust?". Disse skilte er en del af en kampagne, der skal forebygge spritkørsel. Albertslund Kommune står bag kampagnen sammen med Rådet for Sikker Trafik.

59 kommuner i landet deltager i kampagnen, som har til formål at minde bilister om farerne ved at køre spritkørsel, især i sommerhalvåret, hvor der sker flest spritulykker. Skiltene med budskabet "Klar til et pust?" vil blive sat op i juni og juli, hvor sociale arrangementer ofte indebærer alkoholindtag.

Formålet med skiltene er at få bilister til at tænke over deres alkoholindtag og opfordre dem til at lade bilen stå, hvis de har drukket mere alkohol end tilladt. Borgmester Steen Christiansen støtter kampagnen og opfordrer alle borgere til at lade bilen stå, hvis de har drukket.

Syv ud af ti bilister siger, at kampagneskiltene får dem til at tænke mere over deres alkoholindtag. Dette er en vigtig faktor, da politiet i juni og juli sidste år sigtede 1.166 personer for spritkørsel.

Desværre mister omkring hver 5. trafikdræbte livet i en spritulykke, hvilket understreger behovet for forebyggende kampagner som denne. Albertslund Kommune håber, at skiltene vil have en motiverende effekt på bilisterne og reducere antallet af spritulykker.

For at undgå spritkørsel opfordres borgere til at aftale på forhånd, hvem der skal køre hjem fra sociale arrangementer. Man kan også servere alkoholfri øl eller andre drikkevarer uden alkohol, når man er vært. Alternativt kan man lade bilen stå derhjemme og tage bussen eller en taxi.

Albertslund Kommune og Rådet for Sikker Trafik ser frem til en sommer med færre spritulykker og mere sikker trafik for alle.

https://albertslund.dk/nyheder/2023-24/albertslund-kommune-til-kamp-mod-spritkoersel

Kilde: Albertslund Kommune